Olejki perfumowane
Wszystko o perfumach, świecie zapachów i kosmetyków. Rozmawiamy o kompozycjach zapachowych, wyjątkowych kombinacjach i aromatach.
-
Dońcia
Olejki perfumowane
Post autor: Dońcia »
Witam, w perfumerii YASMEEN jest olejek perfumowany https://yasmeen.pl/yasmeen/yasmeen-nasma-cpo.html w moich ulubionych zapachach. Cały czas się zastanawiam nad jego kupnem, jest jednak mały problem. Nigdy nie miałam styczności z takimi olejkami. Czy ktoś używa takie perfumowane olejki? Jaka jest ich trwałość? Czy zapach jest mocno wyczuwalny, czy to raczej taka delikatna mgiełka? Słyszałam, że alkohol jest zastąpiony olejkiem i zapach jest zdecydowanie subtelniejszy, jednak chciałabym poznać opinie osób, które takich olejków używają. Pozdrawiam
-
kasixxx
Re: Olejki perfumowane
Post autor: kasixxx »
Olejki brudzą a ja nie lubię mieć plam na ubraniach itp. Wolę za to mgiełki. Są różnej trwałość, jeśli chcesz znaleźć dobrą jakość to Orientana ma dobre naturalne propozycje, które nie brudzą ubrań. Wypróbuj. Cenowo nie jest źle. A już w Hebe na promocji one kosztują małe pieniądze, więc taka próba kosztuje niewiele
-
Asia30
Re: Olejki perfumowane
Post autor: Asia30 »
Olejki perfumowane mają zwykle subtelniejszy i łagodniejszy zapach niż tradycyjne perfumy na bazie alkoholu, dzięki olejowej bazie, która również wydłuża trwałość zapachu na skórze, często do kilkunastu godzin. Dodatkowo są łagodniejsze dla skór, nie powodują jej wysuszania, a ich aromat rozwija się stopniowo, często ukazując kolejne nuty w ciągu dnia.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Perfumy i kosmetyki
- ↳ Biżuteria
- ↳ Różne
- ↳ Perfumetki
- ↳ Targi
- ↳ Zapachy na lato
- ↳ Zapachy na wiosnę
- ↳ Perfumy na jesień
- ↳ Perfumy na zimę
- ↳ Perfumy dla dzieci